Tulosta tämä sivu
Kulttuuri

Utrassa kahden näytelmän kesä

Utran Uuteen Teatteriin on tulossa vilkas teatterikesä. Heti juhannuksen jälkeen saa kanta-esityksensä Markku Pölösen käsikirjoittama ja ohjaama Kauppa-auto, ja elokuussa ensi-iltansa saa niin ikään Pölösen ohjaama ja William Shakespearen tekstistä Pölösen uudelleen suomentama Romeo ja Julia.

Utran Uusi Teatteri otti ensi askeleensa viime kesänä. Teatterin ensimmäisen näytelmän Rikkaan rakkaus näki peräti 11 000 katsojaa. Samanlaiset odotukset yleisön suhteen ovat tekijöillä tänäkin vuonna.

- Kunnianhimoisesti yritämme ylläpitää Utrassa ohjelmistoa, jossa on yritystä ja vähemmän erehdyksiä, Markku Pölönen toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kauppa-auto-näytelmän ensi-ilta on tiistaina 23. kesäkuuta. Näytäntö kestää kaksi ja puoli tuntia väliaikoineen. Kauppa-autosta on kolmekymmentä näytäntöä, joista viimeinen perjantaina 24. heinäkuuta.

Kauppa-auto on nostalginen musiikkikomedia, joka sijoittuu 1970-luvulle, itäsuomalaisen maantien varteen. Kauppa-auto on kohtaamispaikka, menneen ja tulevan tienristeys.

- Olen itse elänyt 70-lukua ja olen aistivinani, että paljon on asioita muuttunut siitä tähän päivään. Jotkut asiat ovat paremmin jotkut huonommin.

- Näytelmä toimii kaksisuuntaisesti. Ne, jotka ovat eläneet 70-lukua tunnistavat sen maailman ja sen ajan yksityiskohdat, kun taas nuorille se aika on varmaan aika eksoottista, Pölönen toteaa.

Kauppa-auton rooleissa nähdään muun muassa Joensuun kaupunginteatterista tutut Suvi-Maaria Virta ja Anna Ojanne.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi