Tiistai, 18.2.2020 
Kaino
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kulttuuri

Kaupunki kielsi Putinia kritisoivat teokset - "Todella surullista"

Pohjois-Karjalassa on usean vuoden tauon jälkeen esillä isompi kimppu eli 17 kappaletta Kaj Stenvallin maalauksia ja grafiikkaa. Outokummun Vanhalla kaivoksella esitettävän näyttelyn kaikki teokset on tehty 2010-luvulla.

Viimeksi Stenvallia nähtiin Juuan kivikeskuksessa vuonna 2010 ja sitä ennen mittavassa retrospektiivissä Joensuun taidemuseossa vuonna 2001.

Politiikka ja yhteiskunnallisuus ei ole Putin-maalauksissa enää hunnutettu piiloon tai etäännytetty symbolisella ankkahahmolla, vaan se on Stenvallin tekemisen keskiössä.

Uusimmissa teoksissa Stenvall roimii Putinin lisäksi Angela Merkeliä, Juha Sipilää ja Alexander Stubbia. Näitä teoksia ei kuitenkaan Outokummun näyttelyssä nähdä.

- Yle uutisoi, että syynä tähän on Outokummun kaupungin toive. Se on todella surullista. Kaupungilla oli mahdollisuus tuoda näytteille ajankohtaista, kiinnostavaa ja mahdollisesti todella merkittävää taidetta, nyt se tietoisesti valitsi tutun ja turvallisen, jolla taiteen ystäviä ei kauempaa liikkeelle saada, toimittaja Olli Sorjonen arvioi Karjalaiseen kirjoittamassaan kritiikissä.

Koko Olli Sorjosen kritiikki on luettavissa lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa