Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kulttuuri

"Heavy" Tikkasella on monta rautaa tulessa

Hannu ”Heavy” Tikkasella, 63, on monta rautaa tulessa. Mies kirjoittaa kirjoja, touhuilee Ilovaarirockin parissa ja toimii muun muassa tulevassa Ilovaarirockissa Suzi Quatron festivaali-isäntänä sekä laulelee ja soittelee lukuisissa eri yhtyeissä.

Yksi näistä bändeistä on Heavy Tikkasen Imatran vuosina perustama rhythm and blues -yhtye Sinner’s Soul, joka nyt kesällä palailee yleisön eteen. Nyt jo kolmannella kokoonpanollaan.

Kun aikaisemmat Sinner’s Soulin muusikot ovat olleet imatralaisia, nyt valtaosa muusikoista on joensuulaisia. Kuten kotikonnuilleen muutama vuosi sitten palannut Tikkanen itsekin.

Alkuperäisessä imatralaisessa Sinner’s Soulissa soitti muun muassa nykyisin Nightwishin kitarateknikkona toimiva Antti Toiviainen.

Tikkanen mielletään usein vain perinteisen 1960- ja 70-lukujen pop-musiikin sanansaattajaksi ja tulkitsijaksi. Näin ei kuitenkaan ole.

- Blues on ollut minulle musiikeista se ykkönen ihan alusta saakka. Se on ollut kaikkien muiden musiikkien yläpuolella ja tulee olemaan jatkossakin, Heavy Tikkanen sanoo.

Sinner´s Soulin musiikki koostuu pääasiassa vanhojen blueslegendojen levyttämistä kappaleista. Ohjelmistossa on Howlin´ Wolfia, Albert Kingiä, Ray Charlesia ja Louis Jordania.

Tikkasen innostus bluesiin lähti kuten monella muullakin suomalaismuusikolla kuitenkin valkoihoisten englantilaisten bluesmiesten tekemisistä ja aikaansaannoksista 1960-luvulla.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa