Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Kulttuuri

Joensuulais-helsinkiläinen Speedtrap vie speed metallia Eurooppaan

Antti Salmisen (vas.) ja Jori Sara-ahon Speedtrap lähtee syksyllä kiertueelle muun muassa Espanjaan ja Portugaliin. Antti Salmisen (vas.) ja Jori Sara-ahon Speedtrap lähtee syksyllä kiertueelle muun muassa Espanjaan ja Portugaliin.

Speedtrap julistaa perinteisen speed metalin ilosanomaa. Bändin punkista vaikutteita saanut heavy rock on kuin suoraan 1980-luvun alkuvuosilta. Viime aikoina bändiä on verrattu muun muassa Rangeriin ja Lost Societyyn, jotka ammentavat myös vanhempiensa suosikkibändien musiikista vaikutteita.

Laulaja Jori Sara-aho ja basisti Antti Salminen eivät kuitenkaan tiedä, onko ilmassa mitään sen kummempaa trendiä.

- Kun aloitettiin, meidät laitettiin nuorten bändien uuteen aaltoon. 2004 tuli paljon suomalaisia trash metal -bändejä ja alettiin kaivaa myös vanhempia suomi-metallibändejä, jotka on tehnyt joskus 80-luvulla yhden levyn. Yhtäkkiä Suomessa oli kourallinen bändejä, jotka teki tällaista musiikkia. Mutta en silti puhuisi mistään aallosta, vaan tämä on enemmän pienen porukan neppailua, Sara-aho ja Saminen summaavat.

Bändi perustettiin vuonna 2007.

- Oltiin nykyisen rumpalin, Markus Hietamiehen kanssa keskusteltu, että perustettaisiin perinteisempää, tosi nopeatempoista metallia soittava bändi. Bänditoiminta muissa, aikaisemmissa bändeissä oli hiipumassa, joten spontaanisti perustimme bändin, pidimme parit treenit ja äänitimme demon, joka saatiin nopeasti julkaisuun. Saksalainen Eye Roller halusi julkaista sen vinyylinä, Sara-aho muistelee.

Vuoden sisällä bändin kokoonpano on vaihtunut radikaalisti, kun mukaan on saatu sessiojäsenenä aikaisemmin soittanut basisti Salminen ja uudeksi kitaristiksi Jaakko Hietakangas. Lisäksi Markus Hietamies vaihtoi basson rumpuihin.

Speedtrap on otettu hyvin vastaan vieraskentilläkin. Yhtye esimerkiksi kiersi alkuvuodesta 2013 Rotten Soundin lämmittelijänä, ja vuonna 2010 bändi esiintyi äärimetalliin erikoistuneessa Hammer Open Airissa.

Alkukesästä bändi teki tämän vuoden ensimmäisenä Euroopan-kiertueensa muun muassa Ruotsissa, Tanskassa, Hollannissa ja Saksassa. Syksyn puolella Speedtrap suuntaa muun muassa Espanjaan, Portugaliin ja Iso-Britanniaan.

Keikkamyynti on kiinni omasta aktiivisuudesta.

- Samalla tavalla myydään Euroopan kuin Suomenkin keikkoja; laitetaan sähköpostia ja sovitaan keikat. Ehkä etuna on, että kun kaikilla on taustalla punkkibändejä, on tottunut toimimaan DIY-hengessä eikä mene heti pasmat sekasin, Salminen tokaisee.

- Eurooppa on ihan auki; sen kun vaan lähtee sinne. Jos oltaisiin jääty odottamaan vain niitä paikkoja, jotka meitä suoraan lähestyy, niin olisi vähän keikkaa. Tarjontaa on niin paljon, että jos niitä jää odottamaan, joku muu vie ne keikat, Jori Sara-aho sanoo.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa