Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Kulttuuri

Tangokuningas Aki Samuli on Joensuun poikia

  • Karjalainen

Tuore tangokuningas Aki Samuli on sukujuuriltaan puoliksi joensuulainen. Samulin isä on Enon K-Marketin kauppias Leevi Hirvonen. Hirvonen osasi odottaa menestystä, mutta voitto oli silti yllätys.
- Kun katselin karsintoja, niin ajattelin että kyllä se on ihme jos Aki ei ole kolmen joukossa. Mutta oli voitto silti aikamoinen pommi, Hirvonen sanoo.

Hirvonen on ollut Enon K-Marketin kauppias vuodesta 2010. Aki Samuli, 33, työskentelee ravintolapäällikkönä Nastolassa, josta hänen äitinsä on kotoisin. Hirvosen mukaan laulaminen on Aki Samulilla verissä.
- Meillä oli karaokelaitteet, joita Aki käytti paljon ja huomasin jo silloin, että hänellä on vahva ääni, Hirvonen sanoo.


Aki Samuli kävi koulua Nastolassa, mutta vietti paljon aikaa myös Joensuussa. Hän oli monta kesää töissä isänsä silloisessa kaupassa.
- Aki oli erittäin hyvä asiakaspalvelija ja hänestä olisi tullut myös hyvä kauppias, Hirvonen sanoo.

Aki Samuli teki 12-13-vuotiaana demokasetin ja isä rohkaisi poikaa panostamaan musiikkiuraan, mutta pojan tie vei ravintola-alalle.
- Nyt tammikuussa hän sitten kertoi yhtäkkiä menevänsä Tangomarkkinoiden karsintoihin. Minä sanoin että minähän sanoin. Mutta ehkä se sitten otti aikansa, Hirvonen kertoo.

Hirvonen kertoo suvun olevan musikaalista. Leevi Hirvosen veljen poika on Happoradion rumpali.
- Meidän vanhemmat oli erittäin musikaalisia, mutta minut se taisi hypätä yli. Laulan tosin itsekin karaokea, Hirvonen sanoo.

Aki Samuli ehtii kesäkiertuellaan Pohjois-Karjalaankin. Hän esiintyy ainakin Liperin lavalla elokuun alussa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa