Tiistai, 14.7.2020 
Alisa, Aliisa
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kulttuuri

Elokuvaohjaaja luottaa musiikin voimaan

Elokuvaohjaaja Oskari Sipola viis välitti elokuva-alaa opiskellessaan muiden opiskelutovereiden mielipiteestä. Nämä kun eivät pitäneet musiikkielokuvia juuri ollenkaan elokuvina. Sipolapa piti.

- Kun näistä alan asioista keskusteltiin ensimmäisenä elokuvakoulun vuotenani opiskelutovereiden kanssa tätä koko musiikkielokuvan genreä paheksuttiin. Minä en paheksunut, päinvastoin.

- Itselläni tästä genrestä on hienoja esimerkkejä ja muistoja. Esimerkiksi Sound of Music on nuoruuteni merkkiteos, Oskari Sipola sanoo nyt muutama vuosi koulun päättymisen jälkeen.

Oskari Sipola otti musiikkielokuvagenren omakseen. Ainakin hetkeksi. Häneltä on juuri tullut ensi-iltaan musiikkielokuva Ollaan vapaita.

Musiikkielokuvia ei liiemmin Suomessa tehdä, ei etenkään sellaisia, joihin tehdään varta vasten ihan oma musiikki, ja se musiikki vielä pyritään saumattomasti liimaamaan itse tarinaan.

- Kotimaisista elokuvista Käpy selän alla on hyvä esimerkki musiikin ja kuvan toimivuudesta. Siinä Kaj Chydeniuksen säveltämä laulu kuuluu olennaisena osana elokuvaan. Se oli osa sitä kerrontaa, Sipola sanoo.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi