Keskiviikko, 19.2.2020 
Eija
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kulttuuri

Osallistava tilataideteos valmistuu Joen yönä

Emilia Asikainen esitteli Jokigalleriaa viime lokakuussa. Tilataideteos tulee rantaan. Emilia Asikainen esitteli Jokigalleriaa viime lokakuussa. Tilataideteos tulee rantaan.

Perjantaina vietettävänä Joen yönä Jokigallerian edustalle kohoaa osallistava tilataideteos. Puhuva purje -nimisessä teoksessa valopurjeeseen liitetään ohikulkijoiden kirjoittamia tai piirtämiä kirjeitä. Kirjeeseen voi kirjoittaa jonkin itselleen tärkeän ajatuksen, vaikkapa toiveen.

Nämä ajatukset jäävät purjeeseen liehumaan. Mitä enemmän ajatuksia mukaan kertyy, sitä korkeammalle purje kohoaa.

Teos koostuu valoketjuista, kierrätyskankaasta ja langattomasta äänentoistosta. Suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa kuva-artesaaniopiskelija Meri Parikka.

- Viimeaikoina on puhuttu paljon samanarvoisuudesta. Me ihmiset olemme erilaisia, mutta meitä yhdistää yllättävän monet asiat. Taustoista riippumattomia inhimillisiä liikuttajia ovat muun muassa unelmat, haaveet, toiveet, pelot ja kiitollisuuden aiheet, joita myös tässä teoksessa saa tuoda esiin, Emilia Asikainen taustoittaa taideteosta ja sen aiheita.

Itse galleriassa on viimeistä päivää esillä Seppo Väänäsen näyttely Veden maa. Taiteilija on paikalla kello 22 saakka kertomassa akvarelliteoksistaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa