Tulosta tämä sivu
Kulttuuri

Intuitio johdatteli ammattilaiseksi - "En ajatellut rahkeiden riittävän"

Mitja Pilke haluaa toimia tulevaisuudessa roolimallina nuorille kansantanssijoille. Mitja Pilke haluaa toimia tulevaisuudessa roolimallina nuorille kansantanssijoille.
Opiskelu kansantanssiopettajaksi sai Mitja Pilkeen, 23, tarkkailemaan ihmisiä kadulla. Ihmisen ulkoisen olemuksen ja kehonkäytön tahaton tarkastelu sai miettimään, minkälainen hänestä olisi tullut ilman tanssia.

- Olisin varmaan jäykkä ja kulkisin selkä kumarassa, jos en olisi lapsena lähtenyt tälle tielle, Pilke pohtii naurahtaen.

Tanssisalille Pilkeen tie vei jo ala-asteikäisenä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Ollessani ensimmäisellä luokalla Motoran ohjaajat Mari ja Jarmo Lehikoinen tulivat esittelemään toimintaa Joensuun Normaalikoululle. Ajattelin tuolloin, että voisihan sitä käydä kokeilemassa, Pilke kertoo.

Yhdessä isosiskonsa Amandan kanssa kansantanssitunneille lähteneen ekaluokkalaisen mielestä harrastuksen tuomat ystävät olivat tärkeämpiä kuin tanssi.

-  Amanda oli enemmän tohkeissaan tanssin alkuhuumasta. Hän kuitenkin jättäytyi muutaman vuoden jälkeen ryhmästä pois muiden harrastusten viedessä voiton. Minä sen sijaan jatkoin, vaikka aluksi epäröin, Pilke muistelee.

Harrastus muuttui vakavammaksi vuosien myötä, kun Pilke päätyi toteuttamaan tanssitaiteen perusopetuksen lopputyön vuonna 2010.

- Opettajani kehotti minua tekemään koreografian. Lopulta tein dueton, josta sain hyvän arvosanan, Pilke kertoo.

Alan ammattilaisuudesta nuori mies ei kuitenkaan ole oikeastaan koskaan uskaltanut haaveilla.

- Opettajani ei suoranaisesti kannustanut minua hakeutumaan alalle. En itsekään ollut ajatellut, että minulla riittäisi rahkeet ammattilaiseksi asti, Pilke tuumaa.

Vuonna 2012 nuori mies kuitenkin selvitti tiensä pääsykokeista Oulun ammattikorkeakouluun kansantanssiopettajaksi.

- En kadu ollenkaan, että intuitio vei minut opiskelemaan tätä alaa.

Lue lisää sunnuntain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi