Sunnuntai, 5.4.2020 
Ira, Irina, Irene
Kulttuuri

Paluumuuttaja-muusikko: "Joensuu on kuin paratiisi"

  • Suonna Kononen

Petri Vanninen antaa poikkeuksellisen vastauksen kysymykseen, mitkä ovat hänen musiikilliset tavoitteensa.

- Haluan kehittyä lauluntekijänä niin sisältöjen kuin rakenteiden puolesta. Että sanat ja sävelmät muodostaisivat lujan liiton. Kun laulut ovat kunnossa, löytyy kuulijakuntaa ja muuta mahdollista hyvää.

- Nuorena oli tärkeää, näytänkö esiintyessä hyvältä, onko hyvä kitara ja oikeat kamat. Ei enää.

Vanninen ei olekaan nuori stadioneille haikaileva rokkari, vaan pidemmän ja rauhallisemman polun kulkija. Syntyjään hän on Etelä-Karjalan Miehikkälästä, vuosikertaa 1959, lapsuutensa ja nuoruutensa asui Lahdessa.

Opettajaopinnot toivat Joensuuhun, josta Vanninen valmistui maisteriksi erityispedagogiikka pääaineenaan. Päälle syntyi väitös oppimisvaikeuksista Lapin yliopistoon.

- Olimme tässä 2000-luvulla 14 vuotta vaimon kanssa muualla Suomessa töiden perässä. Joensuu on vaimon kotiseutua, viime vuonna tehtiin ratkaisu paluusta, Vanninen kelaa henkilöhistoriaansa.

- Joensuu on kuin paratiisi, tilava, avara. Täällä on luontoa ja rauhaa, ja kuitenkin tämä on kaupunki. Viimeksi asuimme Keravalla, kuljin paikallisjunalla päivittäin Helsinkiin. Työpäivälle tuli mittaa 10 tuntia. Päällä oli koko ajan jatkuva kiireen tuntu.

Karjalainen kirjoitti aiheesta torstaina.
 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa