Lauantai, 29.2.2020 
---
Kulttuuri

Elokuvalla aina vähintään 100 000 katsojaa, kun tämä mies on näyttelemässä

  • Hannu Jarva

Media

Jannea esittävä näyttelijä Jussi Vatanen kertoo roolistaan Napapiirin sankareissa.

Ihan vaan vinkiksi ohjaajille, pestatkaa elokuviinne näyttelijäksi Timo Lavikainen. Joensuusta lähtöisin oleva näyttelijä on tähän saakka onnistunut näyttelemään elokuvissa, joissa käy vähintään 100 000 katsojaa. Kaiken lisäksi Lavikainen on elokuvissa suurissa rooleissa.

Nykyisin Vantaalla asuva 41-vuotias näyttelijä tähdittää pian elokuvateattereissa ensi-iltansa saavaa elokuvaa Napapiirin sankarit 2. Lavikainen näytteli myös elokuvan ensimmäisessä osassa. Elokuva oli menestys. Sen katsoi lähes 400 000 ihmistä jo pelkästään elokuvateattereissa.

- Olisi pitänyt tehdä joskus sellainen sopimus, että jokaisesta maksetusta pääsylipusta olisi saanut yhden euron palkkion. Se olisi ollut ihan hyvä diili, Timo Lavikainen pohtii.

- Olen sen kerran vitsinä tuotantoportaalle heittänytkin. Olisin kyllä tyytynyt 50 senttiinkin.

Ohjaaja Teppo Airaksisen ei ollut vaikea houkutella Timo Lavikaista Napapiirin sankarit -elokuvan jatko-osaan samaksi mutta vanhentuneeksi Räihäseksi, jota Lavikainen esitti aiemmin Dome Karukosken ohjaamassa Napapiirin sankareissakin.

- Aluksi tietysti mietitytti vähän. Kakkososa, minkälainen se sitten mahtaa olla. Innostuin, kun näin ensimmäisen version käsikirjoituksesta. En empinyt sen jälkeen hetkeäkään. Lähdin mukaan.

Nyt elokuva on valmis suuren yleisön katsottavaksi. Timo Lavikainen itse on nähnyt sen jo viiteen kertaan.

- Yleensä olen aika kriittinen omiin suorituksiini. Jälkikäteen vasta on tajunnut, miten se kohtaus olisi pitänyt näytellä. Kun olen katsonut tämän elokuvan useaan kertaan, en häpeä yhtään. Yhdessä kohtaa murre vähän särähtää omaan korvaani.

Napapiirin sankarit 2 ensi-ilta elokuvateatterikeskus Tapiossa Joensuussa keskiviikkona 30. syyskuuta.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa