Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Kulttuuri

Iiristiina Varilo Joensuun kaupunginteatterin johtajaksi - valinta oli yksimielinen

  • Toimitus

Joensuun kaupunginteatterin uudeksi johtajaksi on valittu Teatteritaiteen maisteri Iiristiina Varilo. Asiasta päätti Pohjois-Karjalan teatteriyhdistyksen hallitus kokouksessaan torstaina.

Teatteriyhdistyksen hallituksen valinta oli yksimielinen. Hallituksen mukaan Varilo on koulutuksensa, kokemuksensa sekä haastattelun perusteella hakijoista paras Joensuun kaupunginteatterin johtajaksi.

Varilo on 44-vuotias tamperelaistunut teatteriohjaaja. Hän on valmistunut ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2003. Varilo on ollut kiinnityksellä Rovaniemen ja Kemin kaupunginteattereissa. Lisäksi hän on toiminut vierailevana ohjaajana muun muassa Jyväskylän, Kajaanin ja Porin teattereissa sekä Teatteri Siperiassa.

Varilo aloittaa virallisesti työnsä 1.2.2016, mutta osallistuu jo syksyn aikana ensi vuoden ohjelmistosuunnitteluun. Käytännössä hänen vaikutuksensa näkyy ensi syksynä.

Teatterinjohtajana Varilo haluaa kuunnella, millaista teatteria Pohjois-Karjalassa halutaan.

- Uskon siihen, että teatterin pitää olla seutukuntansa teatteria, hän sanoo.

Joensuun kaupunginteatterin johtajan paikkaa haki määräaikaan mennessä kaikkiaan 24 henkilöä. Haastatteluun kutsuttiin Iiristiina Varilon lisäksi Hannele Autti (Joensuu), Perttu Leinonen (Helsinki), Tiina Luhtaniemi (Jyväskylä) ja Tuula Väisänen (Sinettä).

Kaupunginteatterin teatterinjohtajan paikka tuli auki, kun teatteriyhdistyksen hallitus irtisanoi edellisen johtajan Vihtori Rämän huhtikuun lopussa.

Varilo on Joensuun kaupunginteatterin historian kolmas naisjohtaja. Ennen häntä naisjohtajia ovat olleet Sinikka Tossavainen (1990-1991) ja Liisa Isotalo (1999-2003).

Lue lisää perjantain lehdestä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa