Maanantai, 17.2.2020 
Väinö, Rita, Karita
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kulttuuri

Antti Heikkinen kokosi Heikki Turusen elämästä rehevän kirjailijakuvan

Tältä näytti Heikki Turunen vuonna 1981. Tältä näytti Heikki Turunen vuonna 1981.

Nilsiäläinen toimittaja-kirjailija Antti Heikkinen on julkaissut kiivaassa tahdissa esikoisromaanin Pihkatappi (2013) ja Juice Leskisen elämäkerran Risainen elämä (2014). Nyt on Heikki Turusen kirjailijapotretin vuoro. Turjailija on kirjoitettu hellävaroin ja läheltä, ei kuitenkaan kaunistellen tai hampaattomasti.

Juukalainen Heikki Turunen täyttää 70 vuotta 9. joulukuuta. Aiemman kirjailijamuotokuvan on luonnostellut Kalevi Nikki. Pielisen profeetta vai Don Quijote? Heikki Turusen elämän ja kirjailijan kaari (1999) on huolellinen, akateeminen tutkimus Turusen siihenastisista vaiheista.

Antti Heikkinen kirjoittaa rennommalla kädellä - journalistisesti mutta myös niin kuin kirjailija. Hän punoo mukaan omat henkilökohtaiset vaiheensa ja oman persoonansa kuvatessaan haastattelumatkojaan kirjailijan luokse.

Jäljestä päätellen haastattelut ovat sujuneet änkyröimättä ja hyvässä hengessä. Heikkisen kunnioitus Turusen elämäntyötä kohtaan näkyy tekstin pastissimaisuutena. Heikkinen asettaa itsensä usein oppipojan asemaan mestarinsa rinnalle.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa