×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Tulosta tämä sivu
Kulttuuri

Joogi, taiteilija ja opettaja samassa notkeassa paketissa

Joogi, taiteilija, taidekasvattaja ja elämästä innostuja. Joensuulaislähtöisellä Meri Mortilla, 34, on monen sormen ote elämään. Hän ohjaa vapauden joogaksi kutsumaansa joogatyyliä helsinkiläisellä Pihasalilla, on suunnitellut graafisia ilmeitä muun muassa suositulle Mimmit-lastenyhtyeelle ja levynkansia Viitasen Piialle sekä tehnyt lukuisia kuvituksia lastenkirjoihin.

Lokakuussa Mortilta ilmestyy oma värityskirja. Koristekallot (Like) on pääkalloaiheinen värityskirja aikuiseen makuun. Iloisesti elämää pulppuava nainen vetää myös pääkaupunkiseudun rokkipiireissä suosittua Mustaa joogaa, jossa asanat taiteillaan metallimusiikin tahtiin. Viime keväänä hän oli järjestämässä Musta jooga goes Tuska -tapahtumaa Tavastialla.

- Siinä joogataan kunnon raskaan musiikin säestämänä, Mort tähdentää.

Kaikessa Mortin tekemisessä ytimenä on luovuus. Hän haluaa tehdä asiat omalla tavallaan. Opettajan rooliinkin hän on päätynyt osittain siksi. Hänen opettamansa jooga on lähtöisin omien varpaiden tuntemuksista, taidekasvatuksessa hän yhdistelee itselleen tärkeitä kulttuurin osa-alueita ja elämässä arvostaa omanlaistaan rytmiä.

- Olen halunnut tehdä asioita itseni näköisesti. Punk-asenne asuu sisälläni edelleen.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi