Lauantai, 15.8.2020 
Jaana, Marjo, Marja
Kulttuuri

Diablo palasi yleisön eteen pitkän tauon jälkeen - suosio yllätti

  • Hannu Jarva

Metalliyhtye Diablon laulaja ja bändin biisien sanoittaja Rainer Nygård, 44, koki melkoisen yllätyksen, kun yhtye palasi pitkän tauon jälkeen esiintymislavoille viime kesänä.

Rainer Nygård ei osannut kuvitellakaan, kuinka suosittuja ja kaivattuja he olivat. Nygårdille tämä selvisi viimeistään Nummirockissa viime juhannuksena. Kansaa oli saapunut paikalle niin sanotusti kuin meren mutaa. Kalajoelta kotoisin olevan, Tampereelle asettuneen yhtyeen bussi lipui hiljalleen festivaalipaikalle yleisömassan läpi.

Kansan katseet olivat suuntautuneet keikkabussin ikkunoihin. Näkyikö ikkunoissa ketään? Jollain raavaanomaisella miehellä valui kyynel pitkin poskipäitä. Ja keitä näkyikään siellä bussin ikkunoissa. Siellä oli Nygård ja koko muu Diablo.

- Me vilkuttelimme sieltä ikkunoista kansalle kuin paavit. Sitten toimittajat rupiaa puhumaan, että te ootte kaikkein odotetuin porukka, mitä täällä juhannuksena esiintyy. Minä sitten sanon niille, että hetkinen, onhan tällä vaikka mitä, Rainer Nygård kertoo ja nauraa päälle.

Kohta 20 vuotta täyttävä orkesteri oli ehtinyt olla liian pitkään kadoksissa, poissa ihmisten silmistä. Edellisestä julkaistusta levystäkin oli kulunut seitsemän pitkää vuotta ja edellisistä keikoista viisi vuotta.

- Sitten viimeistään, kun meidän intro lähti Nummirockissa soimaan ja kurkkasin salaa sieltä sermin välistä, kuinka paljon siellä oli ihmisiä, ja sitä muuten oli. Joka paikka pullollaan, Nygård selvittää.

- Kyllä ne ihmiset tosiaan olivat odottaneet meidän paluutamme.

Diablo esiintyy Joensuussa ravintola Kerubissa perjantaina.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi