Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kulttuuri

Uuden Sulka-palkinnon suunnitteli Outi Piiroinen

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen järjestämä suunnittelukilpailu on ratkennut. Hyvän tiedottamisen ja mediayhteistyön palkintoteos on seuraavan kolmen vuoden ajan lähtöisin kuvataiteilija Outi Piiroisen kynästä.

- Välineenäni on lyijykynä ja toteutuksessa on kerronnallinen kuva, jonka päähenkilö on sekoitus ihmistä ja eläintä. Kuvan hahmot esittävät nokkelia ja viisaita journalisteja, Piiroinen kuvailee teostaan.

Sulka-palkinnon suunnittelukilpailuun ehdotuksia tuli yhteensä kymmenen. Tuomaristoa ilahdutti kilpailutöiden hyvä taso ja esitystekniikoiden monipuolisuus. Kilpailun voittaneeseen teokseen tuomaristo päätyi yksimielisesti.

- Outi Piiroisen kilpailuteos on teknisesti taitava ja graafinen. Kuvankerronta toimii hyvin, teos on dramaattinen ja ajatuksia herättävä. Hahmon ilme kertoo aiheesta ja kutkuttelee mielikuvitusta. Se osoittaa myös tulevaa: viestinnän valvominen ei pääty tähän vaan jatkuu - sulkia jaetaan jatkossakin, raati summaa.

Kilpailun kunniamaininta annettiin joensuulaisen kuvataiteilija Johanna Turusen teokselle Käen sulka. Sulka-palkintoa on jaettu vuodesta 1995 alkaen. Viimeksi se myönnettiin Pohjois-Karjalan Martoille.

Outi Piiroinen on 29-vuotias koverolainen kuvataiteilija, joka on valmistunut Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta 2010. Viimeksi hänen töitään on ollut esillä AH!JO! -yhteisönäyttelyssä Joensuun taidemuseo Onnissa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa