Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Kulttuuri

Mestarit ovat vetäneet paljon katsojia Valamoon

  • Kimmo Nevalainen

Valamon luostari saa hyvin vierailijoita maailmanluokan taiteilijoiden näyttelyillään, luostari tiedottaa. Mestarin jälki -näyttelyn ensimmäinen osa oli esillä luostarissa syksyllä 2014. Näyttely oli luostarin kaikkien aikojen suosituin ja reilun neljän kuukauden aikana sen kävi katsomassa yli 7 300 kävijää.

Mestarin jälki II -näyttelyyn kuraattori piispa Arseni valitsi kokoelmasta lisää ulkomaalaisten mestareiden kristillisaiheisia teoksia. Ensimmäisellä viikolla näyttelyn oli käynyt jo katsomassa yli 1 200 henkeä ja kuukauden aikana yli 3 200. Marraskuun alussa rikkoontui 4 600 vierailijan määrä.

Mukana on useita Pablo Picassoja (kuvassa Corrida 1), Rembrandtia, Salvador Dalia, Marc Chagallia ja Andy Warholia. Lisäksi mukana on Suomen kultakauden mestareiden töitä.

Näyttelyssä on esillä mielenkiintoinen taidehistoriallinen arvoitus, marsalkka Mannerheimin lankomiehen, kultakauden taiteilijamestari Louis Sparren kesken jäänyt, evakkoon joutumista ja sodan hätää kuvaava triptyykki, luostari kertoo.

Näyttely on avoinna huhtikuun loppuun asti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa