Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Kulttuuri

Pelle Miljoona Oy lähtee klubikiertueelle

  • Suonna Kononen

Pelle Miljoonan 1970-luvun lopun ja 1980-luvun alun kokoonpano Pelle Miljoona Oy on aktivoitunut. Vanha suosikkiyhtye lähti viime perjantaina Suomen-kiertueelle.

Marras-, joulu- ja tammikuussa Oy:tä tullaan kuulemaan eri puolilla Suomea. Pohjois-Karjalaan kiertue ei toistaiseksi ulotu, mutta 2. tammikuuta Oy soittaa Kuopion Puikkarissa.

Neljä keikoista tehdään niin ikään lauteille palanneen ja juuri uuden levyn julkaisseen Sleepy Sleepersin kanssa, neljä omin päin.

Kokoonpano on 80-prosenttisesti sama, joka levytti Pelle Miljoonan suosituimpiin kuuluvan Moottoritie on kuuma -albumin vuonna 1980. Michael Monroen ja televisio-ohjelmiensa kanssa kiireinen Sam Yaffa eli Sami Takamäki on vaihtunut Jukka ”Mela” Melametsään.

Muu kokoonpano on alkuperäinen, Pelle Miljoona (laulu ja rummut), Tumppi Varonen (laulu ja rummut), Andy McCoy (kitara) ja Ari Taskinen (koskettimet). Kokoonpano teki ensimmäisen kerran comebackin vuonna 2011, jolloin se soitti Albumiklassikot-konserttisarjassa Moottoritie on kuuman.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi