Torstai, 13.8.2020 
Jesse, Okko
Kulttuuri

Insinööri debytoi tänään kaupunginteatterin lavalla

  • Suonna Kononen

Joensuun kaupunginteatterin lavalla debytoi keskiviikkoiltana mies, joka ei kankeamman insinööriajattelun mukaan sotkeentuisi teatteriin ensinkään.

Juha Koljonen, 51, johtaa päivätöikseen valtion talous- ja henkilöstöhallinnon 140 hengen Palkeet-palvelukeskuksen tietotekniikkapuolta.

Ennen Palkeita diplomi-insinööri Koljonen teki pitkän työuran Outokumpu-yhtiön kansainvälisissä tehtävissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kaikissa työyhteisöissä löytyy ihmisistä kaikenlaista - on omat taiteilijat, neulojat, leivänpaistajat, hiihtosuunnistajat, ralliautoilijat, Koljonen muistuttaa.

- Ja kun katsoo teknisen korkeakoulun nykyisiä opintoja, niin sielläkin tehdään nykyään mitä tahansa musiikista teatteriin.

Pohjoiskarjalaista teatterielämää seuranneet tietävät, että Juha Koljonen on vapaa-ajallaan tehnyt harrastajateatteria Outokummussa ja Enossa jo kymmeniä vuosia, eri rooleissa näyttelemisestä musiikin säveltämiseen ja valojen ajoon.

Yhteistyö Esko-Pekka Tiitisen kanssa on lähes yhtä pitkää, esimerkiksi 1997 tuotiin Joensuuhun Vieläkö on villihevosia?

- Hyviä ystäviä ollaan. Kaipa me olemme vähän hengenheimolaisia. Emme osaa oikein päättää, mitä tekisimme, Koljonen naurahtaa.

Tänään ensi-iltansa Joensuussa saa uusi kantaesitys, Tiitisen käsikirjoittama, ohjaama, säveltämä ja lavastama Kantapäänpojat.

Monologi- ja laulunäytelmä kertoo pohjoiskarjalaisista miehistä, joista kahta esittävät Tiitinen ja Koljonen, toisia kaupunginteatterin Olli-Kalle Heimo ja Seppo Timonen.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi