Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
Kulttuuri

Hyvä Jätkät -palkinto joensuulaiselle Motionsille

  • Jani Leinonen

Joensuun Popmuusikot ry:n rahasto jakoi seitsemännen kerran vuosittaisen Hyvä jätkät -tunnustuspalkinnon. Ansioituneelle yhtyeelle tai artistille jaettavan palkinnon sai joensuulainen elektropop-duo Motions.

Tuottajaduo Motionsin historia on lyhyt, mutta yhtye on ehtinyt saavuttaa paljon. Motionsin voimakaksikko Tuomo Korander ja Tommi Vatanen soittivat yhdessä rockyhtye King&Kerosenen riveissä, mutta miehet halusivat kokeilla kykyjään elektronisen tanssimusiikin saralla.

Uuden kokoonpanon ensimmäinen julkaistu kappale Flow nousi YleX:n soittolistalle ja hetkeä myöhemmin yhtye teki sopimuksen levy-yhtiö Universal Musicin kanssa. Kokoonpano on herättänyt kiinnostusta myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Motions vakuutti Popmuusikoiden rahaston raadin nöyrällä, mutta menestyksennälkäisellä asenteellaan. Raadin mukaan yhtyeellä on hieno tulevaisuus edessään ja bändi osoittaa esimerkillään, kuinka myös Pohjois-Karjalasta on mahdollista nousta menestykseen.

- Aivan mahtava homma, suuret kiitokset huomiosta. Hienoa, että kova työ palkitaan. Bändiltä on tulossa alkuvuodesta uusi sinkku ja aletaan treenata livesettiä, että ollaan keikkakunnossa kesällä. Biisi kerrallaan mennään, kertaavat Korander ja Vatanen yhtyeen kuulumisia.

Motions sai palkinnoksi komean pokaalin lisäksi lahjakortin DLX-musiikkiliikkeeseen sekä studioaikaa Lehmossa sijaitsevasta SF Sound -studiosta. Lisäksi ravintola Kerubi lupaa järjestää yhtyeelle keikkatilaisuuden vuoden 2016 aikana.

Popmuusikoiden rahasto myöntää apurahoja pohjoiskarjalaisille yhtyeille, artisteille ja tapahtumille. Rahastosta voi hakea avustusta yksityishenkilö tai yhteisö. Tuki myönnetään harkinnan mukaan ja kustannukset korvataan joko kokonaan tai osittain.

Samalle hakijalle myönnetään enintään yksi apuraha vuodessa. Seuraavan kerran rahasto myöntää apurahoja tammikuussa. Haku on jatkuvasti käynnissä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi