Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
Kulttuuri

Talvivaara muuntautuu fiktiiviseksi elokuvaksi suomalaisesta korruptiosta

  • Hannu Jarva

Ensi viikolla saa ensi-iltansa Talvivaaran kaivosyhtiöstä kertova elokuva Jättiläinen. Hieman salassakin valmisteltu elokuva on saanut jo nyt valtavasti julkisuutta. Elokuva sisältää osin faktaa ja osin fiktiota. Siihen on roolitettu jonkin verran olemassa olevia ihmisiä, kuten kaivosyhtiön johtaja Pekka Perä.

Pekka Perää esittää elokuvassa näyttelijä Jani Volanen, 44. Volanen lihotti itseään parikymmentä kiloa saadakseen roolihahmolleen uskottavuutta.

- Tämmöinen kilojen lisääminen sai olla minun kohdallani viimeinen kerta. Myös se henkilö, kenen valvonnassa tämän lihomiseni tein sanoi, että tämä on nyt eka ja vika kerta tämän ikäiselle ihmiselle, Joensuussa uutta elokuvaa markkinoimassa pistäytynyt Jani Volanen (kuvassa) kertoo.

- Luulin, että se kilojen kerääminen on kivaa, mutta se oli ihan sietämätöntä. Luulin, että se on kivaa, kun saa juoda kaljaa ja syödä pitsaa niin paljon kuin huvittaa. Olihan se kaksi päivää kivaa. Muuten olin huonovointinen koko ajan.

Nyt Volanen on lyhyessä ajassa pudottanut karppaamalla jo 12 kiloa. Vielä on tarkoitus pudottaa kahdeksan kiloa lisää.

- Jouduin vähäksi aikaa lopettamaan dieetin, että pysyn järjissäni. Aloin jo saada ärsytyskohtauksia, näyttelijä toteaa.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi