Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
Kulttuuri

Joensuun kaupunginteatterin katsojamäärät pahasti pakkasella - "Ei suuren yleisön mieleen"

  • Jani Leinonen
Metsäjätti-näytelmän yleisömäärä jäi pettymykseksi. Metsäjätti-näytelmän yleisömäärä jäi pettymykseksi.

Joensuun kaupunginteatterin syyskausi ei mennyt katsojalukujen osalta ennakko-odotusten mukaan. Syyskaudella katsojia oli vain 6 854, ja koko vuoden tulos jäi ennätyksellisen alhaiseksi vajaaseen 15 000:een.

- Vihtori Rämän kaudella valittu kokeellisempi ohjelmistolinjaus, joka sai julkisuutta mediassa ja toi teatteriin marginaalisemman näyttämötaiteen ystäviä, ei ollut kuitenkaan suuren yleisön mieleen, kaupunginteatteri arvioi tiedotteessaan.

Kauden vetonaulaksi suunniteltu Rahakabaree keräsi liki kolmetuhatta katsojaa. Sen käyttöaste jäi silti alle viiteenkymmeneen prosenttiin.

Kauden toinen suuren näyttämön tuotanto Metsäjätti saavutti reilut tuhat katsojaa. Australialais-kajaanilais-joensuulaisen yhteistuotannon I’m trying to tell you näki kotinäyttämällä ja kiertueella viitisensataa katsojaa.

Pienen näyttämön tuotannot sen sijaan löysivät yleisönsä. Kuusenkaatajaiset sai 73 prosentin käyttöasteen, ja joulukuussa ohjelmistoon tullut Kantapäänpojat sai 97 prosentin käyttöasteen. Lapsille ja perheille suunnattu tuotanto Dada-kissa ja Tipitii kokosi reilut 500 katsojaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi