Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kulttuuri

Järven tarina kiinnostaa elokuvateattereissa

Suomalainen luontodokumenttielokuva Järven tarina avasi dokumenttielokuvavuoden elokuvateattereissa hienosti, kolmessa päivässä 17 818 katsojaa.

Marko Röhrin ohjaama (yhdessä Kim Saarniluodon kanssa), käsikirjoittama ja tuottama Järven tarina sai Suomen ensi-iltansa perjantaina 15. tammikuuta 114 valkokankaalla. Kun otetaan mukaan ennakot, katsojasaldo on 22 837 katsojaa.

Metsän tarinan avausviikonloppu vuonna 2012 veti 5 430 katsojaa, eli Järven tarina yli kolminkertaisti Metsän tarinan avausluvut.

- Olen äärimmäisen onnellinen siitä palautteesta, jota olen elokuvasta saanut. Minulle järvet ovat kaunein ja tärkein asia maailman luonnon ihmeiden joukossa, keskeinen osa kansallisomaisuuttamme. On hienoa, että katsojat ovat löytäneet elokuvan ja voivat nauttia järvistämme myös elokuvateattereissa, kertoo suu messingillä elokuvan tuottaja Marko Röhr.

- Viikonlopun katsojatulos oli paras luontodokumentin avaus nykyaikaisen tilastoinnin aikana, iloitsee elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman Nordisk Filmiltä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi