Maanantai, 28.9.2020 
Arja, Lenni
Kulttuuri

Kuvanveistäjä Lasse Kuurila on saanut teoksia esille kotimaakuntaansa

  • Suonna Kononen
Lasse Kuurilan Mutu halkoo tuulta Kontiolahden koulukeskuksen pihassa. Joku voi tunnistaa yhtäläisyyttä Joensuun kävelykadun Ukko-muikkuun, joka on myös Kuurilan tekemä. Lasse Kuurilan Mutu halkoo tuulta Kontiolahden koulukeskuksen pihassa. Joku voi tunnistaa yhtäläisyyttä Joensuun kävelykadun Ukko-muikkuun, joka on myös Kuurilan tekemä.

Kontiolahden koulukeskuksen pihalla astelee kaksi tyytyväistä miestä. Kuvanveistäjä Lasse Kuurila on saanut kolme metriä pitkän, lehtikuusesta, rautapellistä ja rosteriteräsjalasta valmistetun Mudun tällä viikolla paikoilleen.

Toissa vuonna valmistuneen, kolme metriä korkean Varsan kanssa se antaa taiteellisen säväyksen kontiolahtelaisten koulukkaiden arkeen.

Tyytyväiseltä vaikuttaa myös Kontiolahden kiinteistöpäällikkö Ari Markkanen.

- Näissä on hyvää symboliikkaa. Hontelo varsa on noussut jaloilleen. Vilkas mutu, kala, jota tavataan myös meillä Kontiolahdella, Kolvananuurossa, Markkanen miettii.

Julkista taidetta on hankittu Kontiolahden kunnan noudattaman prosenttiperiaateen mukaan. Julkisissa rakennushankkeissa noin prosentilla kustannuksista pyritään hankkimaan taidetta.

Lasse Kuurila on syntyjään Liperistä, jossa taiteilijapuolisonsa Ninka Reittu-Kuurilan kanssa edelleen asuu. Välillä on käyty muuallakin, opintojen perässä Lahdessa sekä asumassa ja yrittämässä Kontiolahden entisellä asemalla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi