Sunnuntai, 31.5.2020 
Helka, Helga
Maakunta

Kitee sanoi kyllä kuntaliitokselle - kolmen äänestyksen jälkeen

  • Karjalainen
Kiteen kaupunginvaltuutetut päättivät hyväksyä mahdollisen Kiteen ja Rääkkylän kuntien yhdistymisen maanantaina kokouksessaan.

Valtuusto tarvitsi kuitenkin asiasta päättämiseen kolme äänestystä.

Ensimmäinen äänestys käytiin Jukka Kankkusen (kesk.) ja perussuomalaisten ryhmäesityksen välillä. Molemmat esitykset olivat samansuuntaiset, sillä niissä sanottiin ei kuntien yhdistymiselle. Perustelut olivat kuitenkin erilaiset. Kankkusen esitys voitti äänin 23–7, tyhjiä 5.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toinen äänestys käytiin ensimmäisen äänestyksen voittaneen Jukka Kankkusen ja keskustan valtuustoryhmän ryhmäesityksen välillä. Keskusta esitti, että mikäli valtioneuvosto päättää kuntajaon muutoksesta kuntajakoselvittäjien ehdotuksen mukaisesti, Kiteen kaupunginvaltuusto hyväksyy kuntien yhdistymisen 1.1.2017 alkaen. Keskustan esitys voitti äänin 21–14.

Kolmas äänestys suoritettiin keskustan ja kaupunginhallituksen esityksen välillä. Hallitus esitti, että kaupunginvaltuusto hyväksyisi kuntien yhdistymisen 1.1.2017 alkaen kuntajakoselvittäjien ehdotuksen mukaisesti edellyttäen, että valtioneuvosto päättää hyväksyä kuntajaon muutoksen.

Kyseessä oli samankaltaiset esitykset, mutta eri sanajärjestyksin. Keskustan esitys voitti hallituksen ehdotuksen äänin 20–2, tyhjiä ääniä annettiin 13.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa