Torstai, 28.5.2020 
Alma
Maakunta

Pohjois-Karjala Suomen lämpimin kolkka - Ilomantsi rikkoi Tohmajärven ennätyksen

  • Karjalainen

Pohjois-Karjala säilyi kolmatta päivää peräkkäin Suomen lämpimimpänä kolkkana. Keskilämpötila on pysytellyt Pohjois-Karjalassa vuodenaikaan nähden poikkeuksellisesti kolme päivää +10:n asteen yläpuolella eli termisen kesän lukemissa.

Terminen kesä ei kuitenkaan vielä välttämättä ole alkanut, sillä keskilämpötila ei mitä ilmeisimmin ole pysyvästi noussut +10 asteen yläpuolelle.

Ilomantsin Mekrijärvi oli torstaina Suomen lämpimin paikka 17,9 asteen tuloksella. Se rikkoi tiistaina Tohmajärvellä mitatun Suomen tämän vuoden lämpöennätyksen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toiseksi lämpimintä oli Tohmajärven Kemiessä (+17,7). Myös Lieksan Lampelan (+16,8) sekä Liperin (+16,3) ja Joensuun Linnunlahden (+16,2) sääasemilla ylitettiin 16 asteen raja.

Lämpö on leviämässä vähitellen myös maan läntisimpiin osiin, sillä muun muassa Kaskisen Sälgrundissa länsirannikolla päästiin jo +15,4 asteeseen.

Keskiviikon lämpimin paikka oli Kuhmon Kalliojoki +16,1 asteellaan perässään Joensuun (+15,5) ja Lieksan Lampelan (+15,5) mittaustulokset.

Lounaassa oli vieläkin viileää, sillä Turussa päästiin juuri ja juuri +10 asteeseen ja Ahvenanmaalla jäätiin hieman alle 10 asteen.

Viileämpää oli vain käsivarren Lapissa Kilpisjärvellä, jossa on vielä 54 sentin nietokset. Eniten (74 cm) lunta oli torstaiaamun mittauksessa Kittilän Pokassa.

Muokattu 29.4.2016 kello 8.30: Lämpötila Ilomantsissa nousi torstaina lopulta 17,9 asteeseen, mikä on kuluvan vuoden ennätyslämpö koko maassa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa