Perjantai, 22.1.2021 
Visa
Maakunta

Mahdollisuuksien tori houkutteli kiinnostumaan muista - kuvagalleria

  • Karjalainen
  • Jarno Artika
Keadar Kangaspunta ja Pasqual Akuag innostuivat tanssimaan keskellä Vapaudenpuistoa arabialaisen musiikin tahdissa. Keadar Kangaspunta ja Pasqual Akuag innostuivat tanssimaan keskellä Vapaudenpuistoa arabialaisen musiikin tahdissa.

Mahdollisuuksien tori -tapahtuma teki Taitokorttelin ja Vapaudenpuiston alueesta lauantaiksi kaupunkilaisten olohuoneen.

Lämpimässä säässä kuljeskellessa saattoi kuunnella musiikkiesityksiä, tutustua kansalaisjärjestöjen toimintaan ja maistella eri kulttuurien ruokia. Tapahtumassa kierrelleet eläimet, aasit ja koirat, olivat kuitenkin lasten vetonauloja.

–  Tulimme ihan noiden aasien takia kun eilen huomasin netistä, että täällä on sellaisia, kertoi Piia Ovaskainen tyttärensä Vea Marjasvaaran keskittyessä aasin silittämiseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vapaudenpuistossa eri kulttuurit näyttivät erojaan, kun sudanilainen Pasqual Akuag ja thaimaalainen Keadar Kangaspunta intoutuivat tanssimaan. Rytmiä spontaaniin esitykseen löivät irakilaiset. Suomalaiset tyytyivät hymyilemään penkeiltään, eikä Akuagin maanitteluista huolimatta kukaan innostunut tanssiin mukaan.

–  Eihän sellaisessa tilanteessa voi jäädä paikalleen, on pakko tanssia kun musiikki soi, Kangaspunta nauroi.

Mahdollisuuksien torin tavoitteena on herättää kiinnostusta maailmanlaajuisiin kehityskysymyksiin ja yhteisvastuuseen. Tapahtuma tavoitteli reilua 3 000 kävijää päivän aikana. Samaan aikaan Taitokorttelin pihalla vietettiin Lasten käsityökarnevaaleja.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi