play

Hukkumisluvut ennätysalhaalla - eniten hukkuneita Itä-Suomessa

Karjalainen

Viileä kesä on pitänyt hukkumisluvut hellekesää alhaisempina ja koko vuoden luvut ovat tähän asti ennätysalhaalla. Ennakkotietojen mukaan heinäkuussa hukkui 19 suomalaista.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton keräämien ennakkotietojen mukaan Suomessa hukkui heinäkuussa 17 miestä ja 2 naista. Viime vuonna hukkuneita oli heinäkuussa peräti 44.

Uidessa ei tämän vuoden heinäkuussa hukkunut kukaan, mutta kahdeksassa tapauksessa syy on  toistaiseksi tuntematon. Viisi henkilöä hukkui Etelä-Suomessa sekä Länsi- ja Sisä-Suomessa ja  neljä Lounais- ja Itä-Suomessa.

Tänä vuonna heinäkuun loppuun mennessä on hukkunut yhteensä 66 henkilöä (59 miestä ja 7  naista), mikä on vähiten vuodesta 2000 alkaen ja luultavasti alhaisin luku koskaan. Viime vuonna  vastaavana aikana hukkuneita oli 82 (72 miestä ja 10 naista).

Alkuvuodesta lähtien eniten hukkuneita on Itä-Suomessa (16 henkilöä) sekä Etelä-Suomessa (15 henkilöä). Myös vuonna 2011 eniten hukkuneita oli heinäkuun loppuun mennessä Itä-Suomessa (23 henkilöä) sekä Etelä-Suomessa (21 henkilöä).

Niistä tänä vuonna hukkuneista, joiden iästä oli maininta, 46 oli yli 50 -vuotiaita. Hukkumisista,  joiden syy on tiedossa, suuri osa liittyi vesiliikenteeseen.