play

Kirjastoammattilaiset kokoontuvat Joensuuhun ympäri maapalloa - video

Yleisölle on avoinna Joensuun kaupunginkirjaston takapihalla ruotsalaisten kirjastotyöntekijöiden satuperävaunu Bubblan perjantaina kello 11-16.

Yleisölle on avoinna Joensuun kaupunginkirjaston takapihalla ruotsalaisten kirjastotyöntekijöiden satuperävaunu Bubblan perjantaina kello 11-16. Kuva: Anniriitta Tolvanen

Karjalainen

Joensuussa on parhaillaan käynnissä kirjastoalan ammattilaisten kansainvälinen ennakkokonferenssi. Joensuun konferenssiin on saapunut reilu sata vierasta noin kahdestakymmenestä eri kansallisuudesta. Konferenssi jatkuu perjantaihin.

Yleisölle on avoinna Joensuun kaupunginkirjaston takapihalla ruotsalaisten kirjastotyöntekijöiden satuperävaunu Bubblan perjantaina kello 11-16. Perävaunussa voi lueskella, keksiä tarinoita, pelata ja leikkiä sekä kuunnella satuja.

Satuperävaunu kiertää Ruotsissa useissa maakunnissa. Aluksi alueena oli kolme maakuntaa, mutta nyt sitä kutsutaan jo kuuteentoista eri maakuntaan. Satuperävaunu on ensimmäinen Ruotsissa, mutta vastaavia on hankittu kirjastoihin sittemmin lisää.

- Kaikki haluavat oman Bubblaninsa. Kiertoaikataulujen suunnittelussa on valtava työ, Christina Stenberg kertoo.

Joensuun ennakkokonferenssi on osa Helsingissä 11.-17. elokuuta järjestettävää vuosittaista suurkonferenssia. Konferenssiin Suomeen tulee noin neljätuhatta kirjastoalan ammattilaista. Ensi vuonna kokous on Singaporessa, viimeksi Rio de Janeirossa.