Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Maakunta

Ilosaari uudistetaan uuteen uskoon - remontti alkaa Ilovaarirockista

  • Marita Jalkanen

Joensuun Ilosaaren peruskorjaus ja uudistaminen alkaa heinäkuun 15. päivä pidettävän Ilovaarirockin jälkeisellä viikolla.

Kaupunginhallitus hyväksyi rakennussuunnitelmat maanantaina. Suunnitelmista jätettiin kaksi muistutusta, jotka eivät kuitenkaan tuoneet muutoksia.

Peruskorjauksessa Ilosaaren miljöö ja tekninen varustus viedään uudelle tasolle. Peruskorjauksessa kohennetaan olennaisesti alueen vapaa-ajan käytön mahdollisuuksia: tulossa on muun muassa 25 metrin uimaradat sekä esteetön uimaluiska ja kalastuslaituri. Ilosaaren laguunin päät yhdistetään sillalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Alueella järjestettävien tapahtumien järjestäminen helpottuu huomattavasti. Suunnitelmiin kuuluu muun muassa saaren sisäinen vesi- ja viemäriverkosto, Kaluvirran ylittävän sillan peruskorjaus ja leventäminen ja pysäköintialueen uudelleenjärjestely.

Joensuun Popmuusikoiden Karjalantalon toimintojen on määrä jatkua koko remontin ajan keskeytyksettä. Esimerkiksi syksyn keikkakalenteri on sovittu ensi vuodenvaihteeseen asti ja ohjelmaa on tiedossa vähintään perjantai- ja lauantai-illoiksi pitkälle eteenpäin.

Ilosaaren peruskorjaus kestää vuoden. Aiheesta yksityiskohtaisemmin Karjalaisessa keskiviikkona.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi