Keskiviikko, 25.11.2020 
Kaija, Kaisa, Katri
Maakunta

Silva-näyttely järjestetään Joensuussa ensi vuonna - kävijöitä odotetaan kymmeniätuhansia

  • Jani Leinonen
Arkistokuva edellisen Silva-näyttelyn ajoilta vuodelta 2013. Arkistokuva edellisen Silva-näyttelyn ajoilta vuodelta 2013.

Silva-metsänäyttely järjestetään 1.–2. syyskuuta 2017 Joensuussa. Järjestyksessään kuudennen Silvan pääjärjestäjinä ovat entiseen tapaan ProAgria Pohjois-Karjala ja Suomen metsäkeskus.

Laulurinteellä järjestettävän tapahtuman järjestelytyöt on aloitettu. Näyttelyn johtajana toimii Anu Pesonen ProAgria Pohjois-Karjalasta ja näyttelypäällikkönä Leila Laukkanen Suomen metsäkeskuksesta.

Valmistelutyöryhmään kuuluvat myös johtaja Eero Parviainen ProAgrialta ja elinkeinopäällikkö Leena Leskinen Metsäkeskukselta. Näyttelyn kantavana teemana on ”Metsä kutsuu huomiseen!”.

Silvan ajoittuminen syyskuun alkuun antaa järjestäjien mukaan mahdollisuudet myös eräharrastusten ja metsän antimien esittelyyn. Teemalla halutaan viestittää myös lapsille ja nuorille, että metsä on tulevaisuuden mahdollisuus.

Vuonna 2013  Silva-metsänäyttely sijoittui kaupungin keskustaan ja oli ensimmäistä kertaa pääsymaksuton tilaisuus. Positiivisen palautteen perusteella myös Silva 2017 on pääsymaksuton tapahtuma.

Näyttelyvieraita tapahtumaan odotetaan kahden päivän aikna 20 000-30 000. Vuonna 2013 kävijöitä oli noin 25 000.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi