Maanantai, 17.6.2019 
Urho
Maakunta

PKO tekee miljoonien investoinnit Bomballe

  • Jani Leinonen

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa tekee merkittäviä parannuksia kylpylähotelli Bomban matkailutoimintoihin Nurmekseen.

Kylpylään, kylpylän ravintolaan, hotellin vastaanottotiloihin, hotellin julkisivuun sekä Bomban karjalaiskylään tehdään parannustöitä yhteensä 2,8 miljoonalla eurolla.

– Kaikkien uudistustöiden tavoitteena on se, että Bomba nostetaan sille kuuluvaan arvoonsa Pohjois-Karjalan toiseksi matkailun helmeksi Kolin ohella. Näin saadaan Pielisen altaasta houkutteleva matkailutuote niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

– Esimerkiksi ravintola– ja vastaanottotoiminnot uudistetaan käytännössä kokonaan, PKO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaari sanoo.

Kylpylähotelliin tehdään myös mittava määrä muita uudistuksia ja aktiviteetteja allasalueelle. Lisäksi kylpylään tehdään erityyppisiä saunoja, ja saunamaailmassa liikutaan uima-asut päällä.

– Kaikissa muutoksissa huomioidaan se, että mahdollisuus kuntouintiin ja kuntoutushoitoihin säilyy, Hautasaari sanoo.

Lisäksi kylpylähotellissa ja karjalaiskylässä tehdään muun muassa maalaustöitä, uusitaan ulkovalaistusta, vesikatteita sekä lämpökanaaleja. Uudistustöiden arvioitu kestoaika on kuusi ja puoli kuukautta elokuun alusta lähtien.

Bomban allasosasto suljetaan asiakkailta elokuun alussa ja se on kiinni 15. helmikuuta asti. Ravintola- ja hotellitoimintojen uudistus aloitetaan 9. tammikuuta ensi vuonna.

Ravintola ja hotelli ovat kiinni yhteensä 5,5 viikkoa (9. tammikuuta-15. helmikuuta). Hotellin ja ravintolan kiinnioloaikana Bomban 24-henkinen henkilökunta pitää lomiaan, minkä lisäksi halukkaille on tarjottu töitä PKO:n muista yksiköistä.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa osti Bomban matkailutoiminnot tammikuussa Jukolan Osuuskaupalta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa