Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Maakunta

Popkatu tarjoaa ilmaista kulttuuria koko perheelle

  • Mira Heiskanen
Popkadun ohjelmasta vastaavan Jouni Mielosen mukaan festivaalikävijät yllättyvät positiivisesti monipuolisesta ohjelmatarjonnasta vuosi toisensa jälkeen. Popkadun ohjelmasta vastaavan Jouni Mielosen mukaan festivaalikävijät yllättyvät positiivisesti monipuolisesta ohjelmatarjonnasta vuosi toisensa jälkeen.

Popkatu valtaa Joensuun keskustan kuudettatoista kertaa ensi viikon tiistaista alkaen. Viisipäiväinen koko perheen ilmaisfestivaali tarjoaa tuttuun tapaan monipuolista ohjelmaa tanssista runokaraokeen. Tänä vuonna toiminnallisuuteen on haluttu panostaa viime vuosia enemmän.

– Popkatu on tarjonnut useana vuonna lapsille ohjattua toimintaa, mutta tänä vuonna myös aikuisille on tarjolla erilaisia työpajoja esitysten seuraamisen välissä, Popkatu-yhdistyksen varapuheenjohtaja ja ohjelman suunnittelija Jouni Mielonen kertoo.

Aikuisille on tarjolla esimerkiksi laulunteko- ja tanssi-työpajoja sekä ohjattua joogaa.

Festivaali sai tänä vuonna taloudellista tukea Joensuun kaupungilta, Joensuun Popmuusikot ry:ltä sekä Taiteen edistämiskeskukselta (Taike). Yhteensä festivaalin budjetti on noin 30 000 euroa.

Esiintyjiä Popkadulle on kiinnitetty kaikkiaan noin 80. Kun esiintyjäkaartiin lisätään Botanian Piilevän musiikin festivaali, Alanko katutähdeksi? -katuesiintyjäkilpailun, Diabolojongleerauksen ja jojopelaamisen SM-kisojen sekä Finnish Kendama Openin osallistujat, lopullinen esiintyjämäärä tulee olemaan arviolta noin 130.

– Määrä on käsittämättömän suuri budjettiin nähden, Mielonen toteaa.

Ohjelman perusrunko on entisenlainen: lastentapahtumia, toriohjelmaa, klubeja, kaksi kilpailua ja monenlaisia tapahtumia kaupunkikeskustan kaduilla, puistoissa ja jokirannassa.

LastenPopin osalta vanhempien toiveita on kuunneltu ja tapahtuma järjestetään tänä vuonna viikonlopun sijaan keskiviikkona ja torstaina. Tuttuun tapaan mukana on myös pomppulinnoja ja seikkailurata. Tänä vuonna lapset pääsevät seikkailemaan dinosaurusten keskellä liitukauden hengessä.

Musiikkiohjelman uusin tulokas on Club Syndromen konemusiikkibileet Väentalolla. Kansanmusiikkiklubit palaavat myös ohjelmaan, tällä kertaa Surakan pihan Wanhaan Aittaan.

Raskaammasta musiikista vastaava Susiraja Metal Club juhlii puolestaan Surmakuja-klubin 5-vuotissynttäreitä monen tapahtuman voimin. LaBarren klubien lisäksi metallia kuullaan torilavalla ja Marksissa, kanteleella soitettuna myös LastenPopissa.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta