Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Turpaanveto- ja tappouhkaukset yhä yleisempiä

  • Karjalainen
Vihamiehelle suorat sanat ja turpaanveto- tai jopa tappouhkaus perään. Perinteiset keinot hoitaa asia kasvotusten tai puhelimessa pitävät yhä pintansa, mutta sähköinen viestinvälitys tuo uhkailijoille uusia mahdollisuuksia.

Poliisin laittomiksi uhkauksiksi kirjaamat rikokset ovat niin valtakunnallisesti kuin Pohjois-Karjalan alueellakin varsin yleisiä. Viime vuonna niitä kirjattiin koko maassa runsaat 8  600 kappaletta, joista Pohjois-Karjalassa 237.

Määrät ovat olleet kasvussa viime vuosina kasvussa, eikä suunta näytä edelleenkään muuttuvan. Heinäkuun loppuun mennessä laittomia uhkauksia oli kirjattu valtakunnallisesti 5  205 ja Pohjois-Karjalassa 149 kappaletta. Viidessä vuodessa poliisin tietoon tulleiden tapausten määrä on lähes puolitoistakertaistunut koko Suomessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalan poliisin analyysi- ja asiantuntijaryhmän vanhemman rikoskonstaapelin Juha Sissosen arvion mukaan puhelin on yleisin väline laittomien uhkauksien välityksessä.

-  Tyypillinen tapaus voisi olla sellainen, että joku juovuspäissään tai pikaistuksissaan lähettää uhkaavan viestin. Monesti lähettäjä ei edes yritä peitellä jälkiään.

Poliisi selvittää rikosnimikkeellä laiton uhkaus kirjatuista teoista keskimäärin lähes 70 prosenttia.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi