Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Ravintolapäivän suosion kasvaminen ei näkynyt Joensuussa - kuvagalleria

  • Karjalainen
Juhana Venäläinen (vas), Jussi Airaksinen ja Samuli Koponen kokkailivat sunnuntaina kuuden ruokalajin punajuuri- ja kalamenut yhteensä 28 hengelle. Juhana Venäläinen (vas), Jussi Airaksinen ja Samuli Koponen kokkailivat sunnuntaina kuuden ruokalajin punajuuri- ja kalamenut yhteensä 28 hengelle.

Sunnuntaina kuudetta kertaa järjestetty Ravintolapäivä ylitti aiemman ennätyksensä osallistujamäärässä. Pop-up ravintoloita pystytettiin yli 750 ympäri maailmaa. Suurin osa ravintoloista sijaitsi Helsingissä.

Joensuussa tapahtuma ei nauttinut aiempaa suurempaa suosiota. Eilen kotikeittiön ovensa avasi ravintola Mesi ja ravintola Dhaniya. Viimeksi helmikuussa Joensuussa nähtiin kolme ravintolaa.

- Joensuussa ei ole vielä kamalasti herätty tähän juttuun. Tiedän kyllä ihmisiä, joita tämän tyyppinen toiminta kiinnostaa, mutta joilla on ollut sitten joitain esteitä osallistua tapahtumaan, ravintola Mesin yksi perustajista Juhana Venäläinen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ravintola Mesi tarjosi pohjoismaalaista keittiötä Välimeren ja Väli-Amerikan ruokien vivahteilla. Valittavana oli kuuden ruokalajin punajuuri- tai kalamenu.

-  Halusimme tehdä kasvismenun, ja punajuuri on kauden kasviksista siihen juuri sopiva, sitova elementti. Kala tuli toiseksi vaihtoehdoksi, koska osa haluaa tarkemmin kypsennettävän lihatyyppisen ruuan, Jussi Airaksinen selventää.

Airaksisen ja Venäläisen lisäksi kokkina hääri Samuli Koponen.

Ravintola Dhaniya teki kävijöilleen intialaista ruokaa.

-  Yleisöryntäys tuli heti, kun avasimme kahdelta. Tavoitteenamme on saada viitisen kymmentä kävijää, intialaisiin vaatteisiin pukeutunut, tarjoilusta vastaava Laura Kinnunen kertoi.

Tapahtumaa oli järjestämässä Oikeutta eläimille -yhdistyksen neljä jäsentä.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi