Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Koulutyttö loukkaantui suojatiellä Kiteellä

  • Karjalainen
  • Anja Itkonen
Koulutyttö jäi auton alle suojatiellä Kiteen keskustassa. Koulutyttö jäi auton alle suojatiellä Kiteen keskustassa.

11-vuotias tyttö loukkaantui jäätyään auton tönäisemäksi suojatiellä Kiteen keskustassa maanantaina vähän vaille neljän aikaan. Ensihoidon jälkeen hänet vietiin sairaalaan.

Tapaus sattui, kun kaksi samanikäistä Hutsin koulun oppilasta oli pyöräilemässä alaspäin Kiteentien vartta. Toinen jatkoi matkaansa kevyen liikenteen väylää kun taas toinen kääntyi suojatielle ylittääkseen kadun. Takaa tullut auto törmäsi tyttöön ja lennätti hänet pyörineen monen metrin päähän.

Eteenpäin ajanut tyttö kuuli jarrutuksen ja rysäyksen ja näki toverinsa maassa Hän jäi paikalle antamaan tietoja ja auttamaan. Myös autoa kuljettanut nuori mies ja hänen toverinsa jäivät säikähtäneinä paikalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuuteen, mutta silminnäkijöiden mukaan auton vauhti oli huomattava. Näkyvät jarrutusjäljet olivat yli 20 metriä.

Kummallakaan tytöllä ei ollut kypärää. Lisäksi suojatien ylittäminen ajamalla ei tässä kohdassa ole luvallista.

Onnettomuuspaikalle kerääntynyt väki keskusteli paljon Kiteellä yleistyneestä kaahausongelmasta. Työtään tehneet konstaapelit saivat kuulla arvostelua siitä, ettei poliisi valvo mopojen, kevytmoottoripyörien ja autojen kovaäänistä ja -vauhtista turhaa ajelua.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi