Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Ministeriön kutsu ei ilahduttanut Tohmajärvellä

  • Karjalainen

Tohmajärven kunnanhallitus sai puoli tuntia ennen maanantai-illan kokousta valtiovarainministeriöltä sähköpostiviestin, jossa kutsuttiin Tohmajärvi, Kitee ja Kesälahti paras-puitelain mukaisia yhteistyöjärjestelyjä koskevaan neuvotteluun jo ensi keskiviikkona.

Riikosen esityksestä kunnanhallitus päätti kuitenkin, että Helsinkiin ei lähdetä, vaan ministeriön neuvottelijat saavat tulla Tohmajärvelle tai järjestää videoneuvottelun.

-  Ei ole järkeä lähteä koko päiväksi Helsinkiin puolentoista tunnin neuvottelua varten, Riikonen sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hän kyseenalaistaa koko neuvottelun, koska ministerin suulla on todettu, että puitelakia ei panna täytäntöön. Jos taas kuntia vaaditaan nyt toimimaan sen mukaan, mitä ne ilmoittivat viime elokuussa, ne joutuvat Riikosen mukaan eriarvoiseen asemaan ja tilanne on muutenkin epälooginen.

-  Kitee ja Tohmajärvi ilmoittivat kannattavansa neljän kunnan yhteistoiminta-aluetta, Rääkkylä irtautui kokonaan ja Kesälahti asettui kolmen kumppanin kannalle. Ihmettelen, miksi Rääkkylää ei kutsuttu neuvotteluun.

Riikonen vakuuttaa, että jos valtio määrää Tohmajärven pitämään sote-palvelunsa Kiteen järjestäminä, kunta valittaa siitä ja katsoo asian loppuun asti.

-  Se olisi ensimmäinen kuntia koskeva pakkopäätös ja siksi mielenkiintoinen, Riikonen sanoo.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi