Perjantai, 23.10.2020 
Severi
Maakunta

Juuan uudelle liikuntapuistolle valtakunnallinen Vuoden liikuntateko -palkinto

  • Jani Leinonen

Vuoden liikuntateko -palkinto myönnettiin keskiviikkona Juuan kunnan Simpauttaja-liikuntapuistolle. Messusäätiön 5 000 euron arvoinen palkinto jaettiin liikuntapaikkarakentamisen Arena-messuilla Helsingissä.

Palkinnon tavoitteena on nostaa esiin liikuntapaikkarakentamisen innovaatioita ja edistää liikuntapaikkojen ja liikuntaolosuhteiden kehittämistä. Voittajan valitsi liikuntaan ja liikuntapaikkoihin perehtynyt ammattilaisraati.

Raadin puheenjohtaja Reijo Häyrinen SLA ry:stä perustelee raadin valintaa muun muassa sillä, että Simpauttaja-liikuntapuiston hankkeessa on poikkeuksellisen hienosti osallistettu kuntalaisia mukaan projektiin.

- Kaikenikäisten kuntalaisten ääni on saatu kuuluviin. Ideoita ja palautetta ovat saaneet antaa liikunta- ja urheiluseuraväki, paikallisen koulun oppilaat, opettajat ja henkilökunta, Ikäosaamiskeskus Ellinkulman seniorit ja kyläyhdistysten toimijat. Tuloksena on kaikille kuntalaisille sopiva ulkoliikunta-alue, joka sopii sijaintinsa puolesta erinomaisesti myös koululiikuntapaikaksi, Häyrinen kertoo.

Simpauttajan viisi toiminnallista kokonaisuutta ovat ulkokuntosali, parkouralue, tekonurmipallokenttä, monitoimiareena ja leikkialueet. Hankkeen yhteydessä parannettiin myös Poikolan koulun pihan ja sen lähialueen liikenneturvallisuutta.

Juuan kunnan mukaan lähiliikuntapaikan eri-ikäisten käyttäjien antama palaute on ollut yksinomaan positiivista ja kannustavaa. Erityistä kiitosta kuntalaisilta on tullut avoimesta, tiedottavasta ja osallistavasta hankkeen toteutustavasta.

- Juuka haluaa olla liikunnan ja urheilun mallikunta. Lajikirjo ja harrastajien määrä ovat aktiivisten toiminnanvetäjien ansiosta huomattavan suuret kunnan väestön määrään nähden. Työnjako on selkeä: kunta mahdollistaa, toimijat toimivat ja kaikki voittavat. Vuoden liikuntateko -palkinto osoittaa kuntalaisten äänen kuuntelemisen ja eri-ikäisten kuntalaisten osallistamisen merkityksen liikuntaan liittyvissä asioissa, toteaa Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi