Maanantai, 27.1.2020 
Viljo
Maakunta

Virkkunen: Biotaloudella on huono kaiku EU-parlamentissa

  • Karjalainen
Henna Virkkunen puhui perjantaina Joensuussa metsätaloudesta. Henna Virkkunen puhui perjantaina Joensuussa metsätaloudesta.
Europarlamentaarikko Henna Virkkusen (kok.) mukaan Suomella on paljon tehtävää biotalouden maineen parantamisessa yleiseurooppalaisella tasolla.

–  Suomessa biotaloudella on positiivinen kaiku, mutta EU-parlamentin tasolla siihen liittyy paljon kielteisiä mielikuvia, Virkkunen sanoo.

Hänen mukaansa tämä johtuu pitkälti siitä, että etanolia alettiin tehdä palmuöljystä. Se taas vei tilaa ravinnontuotannolta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Virkkunen vieraili perjantaina Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osastolla Joensuussa. Virkkunen on EU-parlamentin energia-, teollisuus- ja tutkimusvaliokunnan jäsen.

–  Täällä tehdään erittäin hyvää tutkimustyötä sen eteen, mitä kaikkea puusta voitaisiin hyödyntää. Nythän tyydytään pääosin sellun keittämiseen, mutta jatkojalostusta pitäisi saada paljon enemmän.

–  Puusta voitaisiin käyttää nykyistä paljon enemmän myös kantoja, oksia ja kuorta. Näitä asioita tutkitaan täällä Joensuussa tarmokkaasti, mikä on hyvä asia, Virkkunen kehuu.

Hänen mielestään metsiä pitää käyttää entistä paremmin talouden ja hyvinvoinnin tarpeisiin, mutta se on tehtävä kestävällä pohjalla.

–  Eikä ainoastaan kestävän metsätalouden ehdoin, vaan tilaa on jätettävä myös kestävälle luonnon monimuotoisuudelle, Virkkunen tähdentää.

Vuoden lopulla annetaan esitys biomassan kestävyyskriteereistä sekä maankäytön ja metsätalouden roolista ilmastopolitiikassa.

– Kestävyyskriteerien osalta on varmistettava, ettei metsänhoidolle aseteta puun loppukäytöstä erilaisia kriteerejä, kuten edellisellä kerralla oli käydä.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa