Maanantai, 12.4.2021 
Julia, Julius, Janna
Maakunta

Juuassa kikyn työajan pidennys aiotaan käyttää kokonaan työpaikkaliikuntaan

  • Karjalainen
Juuassa päädyttiin siihen, ettei kiky-sopimuksen työajan pidentämisellä voida saada taloudellista säästöä. Siksi työaikaan lisättävä 30 minuuttia käytetään työpaikkaliikuntaan. Juuassa päädyttiin siihen, ettei kiky-sopimuksen työajan pidentämisellä voida saada taloudellista säästöä. Siksi työaikaan lisättävä 30 minuuttia käytetään työpaikkaliikuntaan.

Juuan kunnan johtoryhmä esittää kunnanhallitukselle, että kilpailukykysopimuksessa sovittu työajan pidennys käytettäisiin kunnassa työpaikkaliikuntaan.

Liikunta toteutetaan joko yhteisissä liikuntahetkissä tai omatoimisella liikunnalla, jos yhteiset liikuntatuokiot eivät ole mahdollisia.

- Kunnan työntekijät ovat jo suunnitelleet yhteiset liikuntahetket ensi vuodeksi. Ne pitävät sisällään muun muassa kävelylenkkejä, norsupalloa, mäenlaskua Kokkokalliolla, osastojen välisiä leikkimielisiä kisoja, pesäpalloa, lentopalloa, ja niin edelleen, Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen (kuvassa) kertoo tiedotteessa.

Kilpailukykysopimuksen myötä kunnan työntekijöiden työaika pitenee 30 minuuttia viikossa. Juuassa kaikki tuo aika on tarkoitus käyttää hyvinvoinnin edistämiseen liikunnan kautta.

Juuassa on laskettu, että työajan pidentämisestä pienessä kunnassa ei ole saavutettavissa taloudellista säästöä lainkaan.

- Näin ollen työajan pidentämisestä voidaan saada taloudellista hyötyä ainoastaan käyttämällä lisääntynyt työaika sairauksien ennaltaehkäisyyn, Hirvonen toteaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi