Tulosta tämä sivu
Maakunta

Kuntatyönantajat tyrmäävät Juuan hehkutetun idean kikystä - "Liikunnan harrastaminen ei ole työajaksi luettavaa aikaa"

Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen ideoi, että pienessä kunnassa kikyn työajan pidennyksestä hyödytään eniten käyttämällä se työhyvinvointiin. Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen ideoi, että pienessä kunnassa kikyn työajan pidennyksestä hyödytään eniten käyttämällä se työhyvinvointiin.

Juuan kunta sai viime viikolla paljon positiivista huomiota ratkaisustaan kilpailukykysopimuksen liittyen. Juuan kunta aikoi käyttää työaikaan lisätyt viikoittaiset 30 minuuttia työhyvinvointia edistävään työpaikkaliikuntaan.

KT Kuntatyönantajat kuitenkin lähestyivät tänään kaikkia kuntia, mukaan lukien Juukaa tiedotteella, jossa todetaan, ettei työajan pidentämisestä voida sopia paikallisesti.

- Työaikana pidetään ainoastaan työhön käytettyä aikaa sekä aikaa, jonka työntekijä taikka viranhaltija on velvollinen olemaan työpaikalla työnantajan käytettävissä. Esimerkiksi liikunnan harrastaminen työajalla ei siten ole työajaksi luettavaa aikaa.

- Työhyvinvointia ja työssä jaksamista voidaan tukea useilla tavoilla, ja liikuntaharrastusten tukeminen on varmasti siihen hyvä keino. Työajan pidennyksen käyttäminen liikuntaan ei kuitenkaan ole mahdollista.

Lue lisää: Professori ihmettelee Kuntatyönantajien "niuhotusta" Juuan liikuntaideasta

Lue lisää: Juuassa kikyn työajan pidennys aiotaan käyttää kokonaan työpaikkaliikuntaan

Karjalaisen pääkirjoitus tänään 7.11. Loistava, raikas idea Juuan kunnanjohtajalta

 

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi