Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Vuoden maisemateko tulee Pohjois-Karjalassa Nurmeksesta

  • Karjalainen

Maa- ja kotitalousnaiset julistivat toukokuussa kilpailun, jossa valitaan maakunnittain Vuoden maisemateko. Maakuntien parhaista valitaan Suomen Vuoden maisemateko.

Pohjois-Karjalassa maa- ja kotitalousnaisten vetämä maisemaraati on valinnut Nurmeksen evankelisen opiston ystävät ry:n Vuoden maisemateko -kilpailun voittajaksi. Tunnustus on myönnetty ansiokkaasta työstä suomalaisen maiseman hyväksi.

Nurmeksen evankelisen opiston ystävät ry on Leader-hankerahalla ja talkoovoimin tuonut esille Vaara-Karjalalle tyypillistä maisemakuvaa Nurmeksen Kohtavaaralla (kuvassa).

Yhdistys on yhdessä Lipinlahden kyläyhdistyksen tukemana rakentanut näköalatornin, kunnostanut luonto- ja historiapolun, avannut maisemaa raivaamalla, asentanut opaskylttejä polun varrelle sekä raivannut vaaranlaella sijaitsevasta vanhasta pihapiiristä muistoja näkyviin.

Maisemaa on otettu esiin yhteisöllisesti talkoilla, vanhaa asutusta arvostaen ja uusia maisemia näkötornista avaten. Luonto- ja historiapolku opastauluineen tuotteistaa maisemaa myös matkailijoiden tarpeisiin.

Vuoden maisemateko -tunnustus myönnettiin nyt toista kertaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa