Lauantai, 24.8.2019 
Perttu
Maakunta

Realisointi-palvelu laajentaa - Hannu Laukkanen tarjoaa myös kiinteistöpalvelua

  • Esa Kurki
  • Esa Kurki
Yrittäjäksi ryhtynyt Hannu Laukkanen aikoo saada kassakoneen kilisemään. Kimmo Suomalainen (taustalla) on hänen apunaan. Yrittäjäksi ryhtynyt Hannu Laukkanen aikoo saada kassakoneen kilisemään. Kimmo Suomalainen (taustalla) on hänen apunaan.

Joensuulainen Hannu Laukkanen on ostanut Realisointipalvelu Vatasen liiketoiminnan Leo ja Mikko Vataselta. Liike toimii Vanamokadulla Kanervalassa entisissä Eväskontti-kaupan tiloissa. Osapuolet eivät kerro kauppahintaa.

Laukkanen on perustanut liiketoimintaa pyörittämään Ekokarelia-yhtiön. Ajatuksena on, että yritys tarjoaa esimerkiksi kuolinpesille irtaimistojen ja kiinteistöjen kokonaispalvelupaketin loppusiivousta myöten. Irtaimistoista halutaan kierrättää mahdollisimman paljon.

- Tarkoitus on tehdä myös kiinteistö- ja metsäomaisuuden hallinta- ja realisointipalvelua. Jos kuolin-pesissä on esimerkiksi metsäomaisuutta, niin voimme auttaa sopivan ratkaisun löytämisessä. Sama koskee myös asuntokiinteistöjä ja -osakkeita, Laukkanen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuoreella yrittäjällä on sekä metsätalousinsinöörin että metsänhoitajan koulutus, ja hän on toiminut pitkään metsäteollisuuden puunhankinnassa ja myös Metsäntutkimuslaitoksen (Luonnonvarakeskus) palveluksessa.

Viimeksi Laukkanen toimi johtajana kirkon lähetysjärjestössä.

Kuolinpesien ohella Realisointipalvelu on kiinnostunut myös konkurssipesistä ja muuttotapauksista, joissa henkilö muuttaa pienempään asuntoon, eikä kaikelle irtaimistolle löydy enää omaa käyttöä.

Kimmo Suomalainen jatkaa Realisointipalvelussa myymälävastaavana. Suomalainen on toiminut aiemmin parinkymmenen vuoden ajan levykauppa-alalla, ja hänen myötään Realisointipalvelusta on tullut yksi Itä-Suomen suurimmista käytettyjen äänilevyjen myyjistä. Valikoimista löytyy musiikki-tallenteita savikiekoista ja vinyyleistä lähtien.

Myös nuoremmat sukupolvet ovat yllättävän kiinnostuneita vinyyleistä.

- Facebookissa on Vinyylin vinguttajat -ryhmässä 6 000 jäsentä, ja ryhmä kasvaa koko ajan. Vinyyli kirpputori -ryhmässä on jäseniä vielä huomattavasti enemmän, Suomalainen sanoo.

Huonekalupuolella on Suomalaisen kokemusten mukaan halutuimpia ostokohteita retrokalusteet, kuten 1960-luvun senkit, lipastot ja vitriinit sekä 1950-luvun nojatuolit.

Realisointipalvelu Vatanen säilyy liikkeen nimenä myös omistajavaihdoksen jälkeen. Liikkeen avajaisia vietetään joulukuun 3. päivä; silloin se on auki ensimmäistä kertaa myös lauantaina, ja siitä lähtien myymälää on tarkoitus pitää auki keskiviikosta lauantaihin.

Yrittäjälle jää alkuviikko tavaranhankintaan. Tällä hetkellä liike on auki tiistaista torstaihin.

Realisointipalvelun liiketoiminnan myyneet Leo Vatanen ja hänen poikansa Mikko Vatanen keskittyvät hoitamaan vajaa vuosi sitten takaisin ostamaansa Joensuun hautaustoimistoa.

Juttu on julkaistu alun perin Karjalaisessa 9.11.2016.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa