Maanantai, 20.11.2017 
Jalmari, Jari
Maakunta

Jätekukko kerää joulukuuset loppiaisen jälkeen Lieksassa

  • Karjalainen
  • harri ronkainen
Arkistokuva Arkistokuva
Jätekukko järjestää jälleen joulukuusten veloituksettoman keräyksen. Erillinen kuusten keräysauto kiertää viikosta 2 alkaen Lieksan keskeisten taajamien rivi- ja kerrostaloalueet sekä niiden läheisyydessä sijaitsevat pientaloalueet.

Jätekukon tiedotteen mukaan erikseen kerätyt kuuset murskataan, ja murske toimitetaan kompostin tukiaineeksi tai energiahyötykäyttöön.

Erillisen kuusikeräyksen ulkopuolisilla alueilla kuuset otetaan veloituksetta sekajäteauton kyytiin. Sekajäteautoon poimitaan myös kuusikeräyksen jälkeen jätepisteissä olevat kuuset.

Varmista, että kuusi erottuu selvästi poisvietäväksi ja että se on helposti kyytiin otettavissa. Laita keräykseen menevä kuusi joko vinosti jäteastioiden välittömään läheisyyteen tai jätekatoksen ulkopuolelle. Mahdollisuuksien mukaan kuusen voi jättää myös tonttiliittymään.

Kuusen saa siististi ulos isoa lakanaa tai pressua hyödyntäen. Levitä pressu lattialle ja kallista kuusi sen päälle. Kanna kuusi kantopussissa keräyspaikalle. Joulukuusta ei tule laittaa jätesäkkiin poisvietäväksi. Isompikokoisen kuusen voi sahata poikki, jotta se mahtuu paremmin keräysauton kyytiin, tiedotteessa ohjeistetaan.