Sunnuntai, 22.9.2019 
Mauri
Maakunta

Kolme sutta kaadettu poikkeusluvilla Pohjois-Karjalassa - luvat myönnetty 13 suden kaatoon

  • Karjalainen
  • Mikko Makkonen
Riistapäällikkö Juha Kuittinen. Riistapäällikkö Juha Kuittinen.
Pohjois-Karjalassa on kaadettu kolme sutta poikkeusluvilla.

- Kaksi ammutuista kuului niin kutsuttuun Höljäkän laumaan, joka liikkuu Lieksan ja Nurmeksen alueella. Kolmas kaadetuista susista kuului Ilomantsin eteläosissa liikkuvaan Paasivaaran laumaan, riistapäällikkö Juha Kuittinen kertoi Ylelle.

Kuittisen mukaan ensimmäinen susi ammuttiin Höljäkän laumasta sunnuntaina ja toinen Paasivaaran laumasta keskiviikkona. Tuorein kaato, toinen Höljäkän lauman kaadoista, tapahtui tänään torstaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poikkeuslupia on myönnetty Pohjois-Karjalaan kolmentoista suden metsästykseen. Luvat on myönnetty Ilomantsin, Juuan, Nurmeksen, Tohmajärven, Lieksan ja Enon-Tuupovaaran alueille. Tuorein kaatolupa annettiin torstaina, ja se kohdistuu Enon ja Tuupovaaran välillä liikkuvaan Sarvingin laumaan, Kuittinen kertoo Karjalaiselle.

Kaikille Pohjois-Karjalaan myönnetyille kaatoluville on ollut pääasiallisena perusteena susien usein toistuneet vierailut pihapiireissä.

Suomen riistakeskuksen mukaan myönteisiä päätöksiä ei ole tehty niin paljon kuin hakemuksia on tullut.

Pohjois-Karjalasta on riistakeskuksen käsiteltävänä vielä yksi poikkeuslupahakemus. Hakemuksia on tullut maakuntaan yhteensä kahdeksan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa