Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Maakunta

Siun seurakunta -hanke etenee

  • Karjalainen

Siun seurakunta -selvityshankkeen toinen vaihe on alkamassa Pohjois-Karjalassa. Selvityskonsultti Matti Perälä kiertää kevään aikana 12 seurakunnassa tapaamassa luottamushenkilöitä, työntekijöitä ja seurakuntalaisia.

Siun seurakunta –hankkeen tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa luterilaisten seurakuntien elinvoimaa Pohjois-Karjalassa. Taustasyynä on seurakuntien heikkenevä talous.

Suurimpia menoeriä seurakunnille ovat henkilöstö- ja kiinteistökulut. Henkilöstöä ei selvitysmies Perälän mukaan tarvitse kuitenkaan irtisanoa, sillä seurakuntien työntekijöitä jää lähivuosina runsaasti eläkkeelle. Päätösten teko on kuitenkin aloitettava heti.

- Kiinteistöt, hautausmaiden hoito ja hallinto vievät puolet käytettävissä olevista varoista. Seurakunnan olemassaolon idea alkaa hämärtyä, jos varsinaiseen seurakunnalliseen toimintaan jää alle puolet seurakunnan jäsenten maksamista kirkollisveroista. Tämä selvitys tehdään, koska on tarpeen löytää seurakunnalliseen toimintaan yhteistyön mukanaan tuoma energia, sanoo Perälä.

Yhteistyöselvityksessä ovat mukana Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän, Pyhäselän, Enon, Vaara-Karjalan, Heinäveden, Liperin, Kontiolahden, Kiteen, Tohmajärven ja Polvijärven ev.lut. seurakunnat sekä Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa