Maanantai, 20.11.2017 
Jalmari, Jari
Maakunta

Suomen suurimpaan discoon odotetaan lauantaina 3 000 kävijää

  • Marita Jalkanen
  • Eveliina Salomaa
Joensuun areenassa ensi lauantaina järjestettävään Suomen suurimpaan discoon odotetaan 3 000 kävijää. Ilmainen ja ikärajaton, kaiken ikäisille tarkoitettu disco on yksi Joensuun kaupungin Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumista.

Suomen suurimmaksi disco on nimetty huumorilla. Suomessa ei tiettävästi järjestetä tämän isompaa discotapahtumaa, ja ainakin tapahtumapaikka on Suomen suurin puurakennus, Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen taustoittaa.

Suomen suurimmassa discossa esiintyvät Danny & D´voices, Aikakone sekä Stig. Esiintyjät on valittu niin, että discomusaa kuullaan useammalta vuosikymmeneltä.

Liveartistien lisäksi musiikista vastaavat DJ:t Teppo Johannes ja Vanilja Aasi, jotka soittavat pääasiassa ihmisten itsensä äänestämiä discohittejä.

Tapahtuman nettisivuilla olleessa äänestyksessä ykköseksi nousi Daruden Sandstorm. Seuraavaksi suosituimmat Alpo Myllerin Enon disco ja Antti Tuiskun Keinutaan saivat tasan yhtä yhtä paljon ääniä. Discohittejä kävi äänestämässä yli 600 ihmistä.

Retrohenki näkyy tapahtuman ravintolapalveluissa ja somistuksessa. Täysi-ikäisille tarkoitettuja anniskelualueita on kaksi ja niissä on myynnissä tavanomaisten panimotuotteiden lisäksi yllätyksiä menneiltä vuosilta. Retro näkyy myös ruokalistalla.

Areenan somistukseen kuuluu discohengessä useita peilipalloja, joista suurin on halkaisijaltaan lähes kaksimetrinen. Myös yleisön toivotaan pukeutuvan discotyyliin.

Suomen suurin disco alkaa Joensuun Areenalla kello 19 ja päättyy aamuyöllä kello 02.

Tapahtuman järjestää Joensuun kaupunki ja tuottaa Kerubi Events Oy.