Sunnuntai, 22.9.2019 
Mauri
Maakunta

Lieksan Lehti: Ministeri Tiilikainen muistutti lieksalaisia SRVA-toiminnan tulevan laista

  • Karjalainen
Kimmo Tiilikainen muistutti Kari Kulmalaa siitä, että SRVA-toiminta on kirjattu riistanhoitoyhdistysten lakisääteisiin tehtäviin. Kimmo Tiilikainen muistutti Kari Kulmalaa siitä, että SRVA-toiminta on kirjattu riistanhoitoyhdistysten lakisääteisiin tehtäviin.

Kansanedustaja Kari Kulmala (ps.) jätti kirjallisen kysymyksen SRVA-toiminnan jatkumisesta, ja on saanyt siihen vastauksen maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikaiselta (kesk.).

Asiasta kertoo Lieksan Lehti.

Tiilikainen toteaa lehden mukaan vastauksessaan, että suurriista-virka-avun sopimuksen irtisanominen ei poista riistanhoitoyhdistyksen lakisääteisiä tehtäviä. Tiilikainen huomauttaa, että yksi riistanhoitoyhdistysten lakisääteisistä tehtävistä on metsätykseen, riistatalouteen ja riistaeläimiin liittyvien asiantuntijapalveluiden tuottaminen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Toiminnallisia riistaeläimiin liittyviä asiantuntijapalveluita ovat esimerkiksi SRVA-toiminta ja riistavahinkojen arviointi, Tiilikainen täsmentää.

Näin ollen SRVA-toiminta on Tiilikaisen mukaan lakisääteinen tehtävä. Tiilikainen tuo vastauksessaan esiin myös sen, että riistanhoitoyhdistykset saavat valtionavustusta vuosittain, ja raha on tarkoitettu juuri riistahallintolaissa mainittuihin riistanhoitoyhdistysten tehtäviin.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa