Sunnuntai, 19.11.2017 
Elisabet, Liisa
Maakunta

Toriparkin urakkasopimukset tehty - rakentamisesta vastaavat paikalliset yritykset

  • Karjalainen

PKO on tehnyt toriparkin rakentamisesta urakkasopimukset kahden paikallisen yrityksen kanssa. JPH-Maanrakennus urakoi maarakennustyöt ja Pielisen Betoni toimittaa toriparkkiin tarvittavat betonielementit.

Toriparkin rakennustyöt jatkuvat tällä viikolla. Työmaaliikenne hoituu pääasiassa vanhan kauppahallin kohdalta Torikadulle.

Osalta alueelta on jo aiemmin poistettu noin puolitoista metriä paksu sorakerros ja sen jälkeen töissä on ollut suunniteltu tauko. Soranpoiston urakoi joensuulainen Maarakennus Niemeläinen Oy.

Soranpoiston jälkeen ryhdytään varsinaisiin maanrakennustöihin eli tehdään toriparkin kaivantoa. Työt käynnistyvät Siltakadun ja Kauppakadun kulmalta.

Työ etenee Kauppakadun suuntaisina 16 metrin kaistoina. Maankaivu-, kaivannon tuenta-, ja paalutustyöt etenevät toriparkin rakennustöiden edellä vaiheittain. Paalutus ja tukiponttien asennus tehdään suurtaajuusvibralla varustetulla kaivinkoneella, jolloin työn ääni ei ole niin voimakas kuin perinteisellä juntalla tehtynä.

Alueelta ajetaan maata pois noin 9 000-10 000 autokuormaa.

Toriparkin runko tehdään betonielementtirakenteisena.

Vuodenvaihteeseen mennessä pitäisi toriparkin kannesta olla noin puolet valettuna.

 Rakennustyömaa työllistää kokoaikaisesti keskimäärin 25–30 henkilöä. Pääurakoitsijana toimii paikallinen maarakennusurakoitsija JPH-Maanrakennus Oy, joka palkkaa lisää henkilöstöä tarpeen mukaan. Urakoitsija työllistää oman henkilöstönsä lisäksi paikallisia aliurakoitsijoita.

PKO rakennuttaa pysäköintilaitoksen tytäryhtiönsä Joensuun Toriparkin lukuun. Valmiina toriparkki tulee sijaitsemaan lähes koko torin alla ulottuen Vapauden puiston puolella Torikadun alle Vapaudenpuiston reunaan.

Toriparkin sekä sen liikennejärjestelyjen on tarkoitus olla käyttövalmiina syyskuussa 2018.