Lauantai, 18.11.2017 
Tenho
Maakunta

Julkishallinnon työpaikkoja halutaan lisää Pohjois-Karjalaan

  • Karjalainen
Julkisten hallintotehtävien sijoittaminen Pohjois-Karjalaan on nostettu entistä laajemmin Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kärkihankkeisiin.

Maakunnallisen edunvalvonnan kärkihankkeita ovat nyt myös Luonnonvarakeskuksen Joensuun toimintojen, valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeiden, Puolustusvoimien palvelukeskuksen, GTK:n Outokummun mineraaliteknologian laboratorion sekä Kelan paikasta riippumattomien toimintojen vahvistamisen Pohjois-Karjalassa.

Jo entuudestaan edunvalvonnan kärkihankkeissa ovat alueellistamisen näkökulmasta olleet mukana tuomioistuinviraston saaminen Joensuuhun sekä maakunnan tehokkaiden toimintatapojen hyödyntäminen valtakunnallisessa maakuntauudistuksessa.

Maantieyhteyksien ja rajaliikenteen kehittämisessä valtatie 9:n Joensuun ja Kuopion välin parantamisen suunnitteluvalmiuden nostaminen on nyt entistä painokkaammin maakunnallisella asialistalla.

Pohjois-Karjalan maakuntahallitus hyväksyi maakunnan ensi vuoden tärkeimmät hankkeet maanantaina.

Vaikuttamisen kärjet -asiakirja on maakunnallinen tahdonilmaus hankkeista, joissa maakunnan edunvalvonta nähdään erityisen tärkeäksi.