Lauantai, 25.11.2017 
Kaija, Kaisa, Katri
Maakunta

Kiteen paloaseman kustannusarvio ylittyy - palautetaan uudelleen suunnitteluun

  • Heli Sallinen
  • Sirpa Suomalainen
Kiteen nykyinen paloasema kärsii sisäilmaongelmista. Kiteen nykyinen paloasema kärsii sisäilmaongelmista.
Kiteen kaupunki keskeyttää uuden paloaseman hankintamenettelyn, koska saatujen tarjousten perusteella sen kustannukset ovat nousemassa yli kymmenen prosenttia kustannusarviota suuremmaksi. Kustannusarviossa Kiteen paloaseman hinta on kolme miljoonaa euroa. Kaupunki sai kaikkiaan kaksikymmentä tarjousta rakennus-, putki-, ilmanvaihto- ja sähkötöistä.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti hankinnan keskeyttämisestä ja paloaseman palauttamista uudelleen suunnitteluun. Kaupunki pitää myös saadut tarjoukset salaisina aina siihen saakka, kunnes on tehty uusi hankintapäätös tai päätetty luopua kokonaan hankinnasta.

Kiteen kaupunginhallitus kutsuu haastateltavaksi kuusi sivistysjohtajan virasta kiinnostunutta ehdokasta. Haastatteluun kutsutaan rehtori Sirpa Eskola, 60, Vääksystä, koulutuspäällikkö Sanna Hartikainen, 37, Kontiolahdesta, yliopistolehtori Pekka Hirvonen, 47, Joensuusta, sivistystoimenjohtaja Maija-Liisa Immonen, 55, Kyyjärveltä, rehtori Arto Juntunen, 54, Tohmajärveltä, kouluttaja-konsultti Petri Vainikka, 54, Lappeenrannasta.

Kaikkiaan virkaa haki 23 henkilöä, joista yksi ei täyttänyt virkaan asetettuja kelpoisuusvaatimuksia.

Kiteen kaupungin sivistysjohtajan virka on ollut avoinna viime elokuusta lähtien viranhaltijan jäätyä eläkkeelle, ja virkaa on tähän saakka hoidettu määräaikaisena.